YILBAŞINA ÖZEL HİNDİ DOLMASI ~ İTALYAN MUTFAĞINDAN

Başlatan Herbiseyim, Ara 28, 2008, 11:26 ÖS

« önceki - sonraki »

Herbiseyim

İTALYAN MUTFAĞINDAN
..

Malzemeler


100gr ufalanmış kepek ekmeği
1 adet elma
175 gr kuru erik
4 dilim nuar
1 adet rendelenmiş soğan
15 gr tereyağ
1 hindi (4-5kg.lık)
1 yumurta
karabiber

Süslemesi için :
1 kırmızı elma
2 kaşık şarap
Defne yaprağı

Hazırlanma Şekli
Hindinin derisinde çatalla delikler açın Hindinin içindeki yağları temizledikten sonra hafifçe tuzlayın Bir tencerenin içinde yağda hindiyi kavurun. Başka bir tencerede tereyağıyla soğan ve nuarı 2-3 dakika orta ateşte kavurun. Elma ve kuru erikleri ilave edin, 2-3 dakika kavurun. Ufalanmış kepek ekmeği defne yaprağı, beyaz şarap, yumurta ve karabiberi ilave edin. Fırın tepsisine hindiyi koyun içine tereyağlı soğanı dökün. Hindiyi iple iyice bağlayın. Alüminyum folyo ile iyice sarın. Fırını Önceden 200c ısıtın. (Hindinin pişirme süresi her 450 gr için toplam süre 15 dakika daha ilave etmek gerekir.) Isıttığınız fırına koyun ilk 30 dakika sonunda hindinin üzerindeki folyoyu alın ve pişmesini bekleyin.

Herbiseyim