Gönderen Konu: Taze Simittttttt!!!  (Okunma sayısı 2708 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı byn_ucurum

  • Özel Üye
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 30
  • ÜYENİN İTİBARI 10
  • Cinsiyet: Bayan
  • Irkçı Değil TÜRKÜM!!!
Taze Simittttttt!!!
« : 25 Mart 2009, 19:22:59 »
Malzemeler

Bu ölçülerden 5 adet simit çıkıyor. Daha fazla simite ihtiyacınız varsa miktarları ona göre ayarlayın.

1,5 çay bardağı ılık su (200 ml)
1,5 çorba kaşığı kuru toz maya (yaş maya kullanaca ksanız, bir paket, 42. gr.)
1 çay bardağı oda sıcaklığında süt (150 ml)
3 su bardağı un (375 gr.)
1-2 tutam tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
Bol miktarda susam (simitleri n her yanını susamla kaplamak için birkaç küçük paket susam kullandım ben.)
Bir çay bardağı su + 1,5 çorba kaşığı pekmez
Yapılışı

Öncelikle 1,5 çay bardağı ılık suda mayayı eritin ve 1 çorba kaşığı şeker ekleyip karıştırın, kabarması için biraz bekleyin.
Unu hamur yoğuracağınız kaba eleyin, tuz ve mahlebi ekleyip karıştırın. Karışımın ortasını havuz gibi açın.
Mayalı suyu ve sütü ilave edip yoğurmaya başlayın. Hamur elinize yapışan bir kıvamda olacak, bir miktar daha una ihtiyacınız olabilir fakat hamur tamamen elinize yapışmayan bir kıvama gelmeyece ktir. Yumuşak ve hafif elinize yapışan ama elinizde kalıntı bırakmayan bir hamur elde edince yoğurmayı bırakın ve üzerini örtüp 30 dk. mayalanma sı için bekletin.
Bir kapta 1 çay bardağı su ve 1,5 çorba kaşığı pekmezi karıştırın, susamları da geniş ve düz bir tabağa alın.
Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın.
Hamurun mayalanma süresi bitince hamuru tezgaha alıp çok az un ilavesiyl e hafifçe yoğurun ve yapışkanlığını alın.
Hamuru beş eşit parçaya ayırıp her birini top haline getirin.
Topları teker teker elinize alıp resimdeki gibi parmaklarınızla ortasına bir delik açın ve hamuru parmaklarınız etrafında hafifçe döndürerek deliği genişletin. Bu işlem hamur elastik olduğu ve çok kolay şekilldendiği için oldukça basit. Elde ettiğiniz çember orjinal simit boyutlarına geldiğinde hamuru önce pekmezli suya her tarafı ıslanacak şekilde batırın ve daha sonra susam dolu tabağa yerleştirin.
Simiti şeklini bozmamaya dikkat ederek susam dolu tabakta her tarafı iyice susama bulanana kadar çevirin ve yağlanmış tepsiye alın. Her top için aynı işlemleri tekrarlayın.
Tepsinizi n büyüklüğüne göre 5 adet simit 1 tepsiye sığmayabilir, ben 3 + 2 şeklinde 2 seferde pişirdim. Birinci grup pişerken diğer simitler bekleyebi lir, sorun olmaz.
Simitleri önceden ısıttığınız 175 derecedek i fırında susamlar altın sarısı renk alana ve hamur kızarana kadar pişirin.
Not: Kullandığımız süt nedeniyle bu tarifle elde ettiğiniz simitler pastane simidi kıvamı ve lezzetind e olacaktır. Sokak simidini tercih ediyorsanız verdiğim süt ölçüsü kadar süt yerine su kullanın. Süt hamura yumuşaklık verir. Su ise hamurun pişince daha sert ve çıtır olmasını sağlar. Ha bir de, kuru toz maya ya da yaş maya yerine instant maya kullanmak isterseni z mayayı suda eritmiyor sunuz. Un, tuz, mahlep karışımına ekliyorsu nuz. Şekeri de bu kuru karışıma ekleyip daha sonra su ve süt ilave ederek yoğuruyorsunuz. Bunu da belirteyi m dedim.

işte mutlu soooon :) Afiyet olsun

Çevrimdışı Uğur YUCA

  • FotokoliK
  • Gemlik Forum Hayranı
  • ***********
  • İleti: 5.923
  • ÜYENİN İTİBARI 556
  • Cinsiyet: Bay
  • Yaşıyorsan Gelecege bak
    • uguryuca
Taze Simittttttt!!!
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2009, 21:02:57 »
anlatım süper paylaşım müthiş teşk

Çevrimdışı byn_ucurum

  • Özel Üye
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 30
  • ÜYENİN İTİBARI 10
  • Cinsiyet: Bayan
  • Irkçı Değil TÜRKÜM!!!
Taze Simittttttt!!!
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2009, 22:00:19 »

Afiyet olsun...
« Son Düzenleme: 28 Mart 2009, 19:00:02 Gönderen: byn_ucurum »

Çevrimdışı The_real

  • Özel Üye
  • Aktif Üye
  • *
  • İleti: 131
  • ÜYENİN İTİBARI 12
  • Cinsiyet: Bay
Taze Simittttttt!!!
« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2009, 00:27:54 »
walla yapsanda yesek keşke :)



Yüksel Türk! Senin İçin Yüksekliğin Hududu Yoktur. İşte Parola Budur. M.Kemal ATATÜRK

__tweety__

  • Ziyaretçi
Taze Simittttttt!!!
« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2009, 07:53:48 »
canım çekti yaaaaa  :komik: :komik: :komik: :komik:

Çevrimdışı has000

  • Moderatör
  • Forum Aşiği
  • *
  • İleti: 761
  • ÜYENİN İTİBARI 121
  • Cinsiyet: Bay
Taze Simittttttt!!!
« Yanıtla #5 : 30 Mayıs 2009, 23:23:00 »
aynn ağzım sulandı =) :komik:
Hayat Ellerimde n Akıp Gidiyor..

Çevrimdışı byn_ucurum

  • Özel Üye
  • Yeni Üye
  • *
  • İleti: 30
  • ÜYENİN İTİBARI 10
  • Cinsiyet: Bayan
  • Irkçı Değil TÜRKÜM!!!
Taze Simittttttt!!!
« Yanıtla #6 : 04 Haziran 2009, 08:31:56 »
Tarif burda yapıp yiyin üşengeç olmayın o kadar herşey açık ve net olarak yazıyor zaten   :3risa:

Çevrimdışı ByDr-Hn

  • Özel Üye
  • İlgili Üye
  • *
  • İleti: 78
  • ÜYENİN İTİBARI 47
  • Cinsiyet: Bay
  • |-->4-The-One-Lee<--|
    • http://www.forumne.com
Taze Simittttttt!!!
« Yanıtla #7 : 04 Haziran 2009, 13:53:23 »
Millet Afiyet oLsun =)
paylasım ıcın tesekkurl er (:

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 
Kısayollar
Gemlik Haberleri
Gemlik Haberleri
Gemlik Resimleri
Gemlik Ulaşım
Gemlik E-Randevu Gemlik Aile Hekim
Gemlik Video
Gemlik Şiirleri
Gemlik Tel Rehberi