Gönderen Konu: YILBAŞINA ÖZEL KESTANELİ PİLAV  (Okunma sayısı 1126 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Herbiseyim

  • Kraliçe Admin :)
  • Moderatör
  • Profesyonel Üye
  • *
  • İleti: 4.171
  • ÜYENİN İTİBARI 296
  • Cinsiyet: Bayan
  • ne safagı yaw safakmı kalmıs :) yuppii
YILBAŞINA ÖZEL KESTANELİ PİLAV
« : 28 Aralık 2008, 23:27:46 »
Yılbaşı menüsü hazırlarken kestaneli iç pilavı unutmak olmaz.

Malzemeler

1 kase pişmiş kestane
1 kase pişmiş kuşbaşı et
2 kase pirinç
2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
kimyon
karabiber
tuz
3 kase kaynamış su
jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli

Hazırlanması:

pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin.
havuçları pilav tenceresi nde zeytinyağı ile kavurun. etleri ekleyip karıştırın. kestanele ri de ilave edip tekrar çok az kavurun.
suyu süzülmüş pirinçleri tencerede ki malzemele rin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın.
kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. tabağa ters çevirip servis yapın.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 
Kısayollar
Gemlik Haberleri
Gemlik Haberleri
Gemlik Resimleri
Gemlik Ulaşım
Gemlik E-Randevu Gemlik Aile Hekim
Gemlik Video
Gemlik Şiirleri
Gemlik Tel Rehberi